Symposium: De Kracht van de Blinde Vlek
- Start date:
- 8 October 2021
- Duration:
- 1 day
- Legal area:
- Course:
- Congress
Op vrijdag 8 oktober zal Prof. dr. H.J. van den Herik voorafgaand aan zijn Afscheidsrede De Kracht van de Blinde Vlek een Symposium organiseren getiteld De Uitdaging van de Blinde Vlek te houden in het Groot Auditorium van het Academie Gebouw van de Universiteit Leiden. De dag staat in het teken van zijn afscheid als hoogleraar aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid waar hij in 1988 als eerste hoogleraar in de Juridische Informatica werd benoemd.
Na de afscheidsrede is er een receptie, een buffet, en een muziek-uitvoering.
Genodigden zijn van harte welkom voor deze festiviteiten en dienen zich vanwege het beperkt aantal beschikbare plaatsen te registeren via de 'sign up' button.
Een punt van extra aandacht is: de steeds weer veranderende situatie rondom Covid-19. Wij hanteren daarbij het volgende uitgangspunt: het afscheid gaat door op de afgesproken dag hetzij (a) fysiek, (b) hybride, (c) geheel online.
Onze voorkeur is (a) fysiek.
De bijeenkomst is ook online (c) te volgen, op 8 oktober vanaf circa 09.00 uur zal er een livestream mogelijkheid zijn, klik hier.
Wij houden u na uw aanmelding op de hoogte.
Globale Uitwerking
Titel van symposium: De Uitdaging van de Blinde Vlek, onderverdeeld in
Sessie 1: Zoeken naar nieuwe concepten
Sessie 2: De vraag van de maatschappij
Sessie 3: Caleidoscoop van successen
9.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
9.30 uur: Woord van Welkom door Bart Custers
9.35 uur: Sessie 1: Zoeken naar nieuwe concepten Moderator: Joanne van der Leun
Sprekers:
Simone van de Hof
Henk Naves
Ankie Broekers-Knol
Hans Franken
[Holger Hoos ]
10.30 uur: Pauze
11.00 uur Sessie 2: De vraag van de maatschappij Moderator: Custers
Sprekers:
Saskia Bruines
Ädwin Rotscheid
Liesbet van Zoonen
Nikol Hopman
Jan Scholtes
12.00 uur: Lunchbuffet
13.30 uur Sessie 3: Caleidoscoop van successen in detail: Moderator: Theo de Roos
Sprekers:
Jan Jaap Oerlemans
Bart Verheij
Bart Schermer
Rob van Eijk
Hugo Kielman/Wouter Koelewijn
14.30 uur: EINDE Symposium
16.15 uur: Afscheidsrede: De Kracht van de Blinde Vlek
16.55 uur: Toespraken
Receptie
Buffet
20.00 uur Muzikaal Intermezzo
DUO NOE INUI & JOACHIM EIJLANDER (viool, cello)
De Grieks-Japanse violist Noé Inui wordt onder meer geroemd vanwege zijn verbluffende techniek en de emotionele lading die hij in zijn spel legt. Hij is winnaar van diverse internationale concoursen, waaronder Young Concert Artists/New York, Sibelius/Helsinki (Young Talents’ Award) en de Prix d’Excellence van de Verbier Festival Academy.
Zowel als kamermusicus als solist met orkesten treedt Noé regelmatig op in Europa, VS en Azië. In 2014 en in 2018 was hij in het Amsterdamse Muziektheater als solist te horen bij balletten van Het Nationale Ballet. Behalve in Nederland, zijn geboorteland België en in Duitsland, waar hij zijn domicilie heeft, treedt Noé diverse keren per jaar op in Japan, zowel als solist met orkest als in kamermuziekverband. Hij deelde het podium met coryfeeën als Leonidas Kavakos en Martha Argerich.
Noé heeft diverse opnames op zijn naam staan, o.m. met zijn vaste duo-partner, pianist Vassilis Varvaresos; in oktober 2019 verscheen zijn eerste solo-CD met alle sonates voor viool solo van Eugène Ysaÿe, die alom de hoogste beoordelingen ontving. Noé maakt o.m. deel uit van het Pianokwartet Corneille (met Varvaresos, Georgy Kovalev en Ella van Poucke), een ensemble dat zijn opwachting maakte in alle vooraanstaande zalen van Nederland, zoals het Amsterdamse Concertgebouw, De Doelen in Rotterdam en het Muziekgebouw in Eindhoven. Noé is als hoofdvakdocent verbonden aan de Hochschule van Düsseldorf en die van Mannheim.
De Nederlandse cellist Joachim Eijlander treedt op als solist en kamermusicus in Europa, Azië en in de VS. Hij is een terugkerende gast op diverse internationale festivals zoals in Prussia Cove (GB) en Mecklenburg-Vorpommern (D). Joachim speelde met ensembles en musici als het Borodin kwartet, Robert Holl, Inon Barnatan en Godfried Hoogeveen en werkte samen met componisten als György Kurtag, Louis Andriessen en Joey Roukens. In inspirerende gezamenlijke optredens verbindt Joachim zijn muziek graag met dansers, visual artists en wetenschappers, waarbij hij een breder geïnteresseerd publiek weet te inspireren.
Joachim nam voor het label Navis alle solo cellosuites van J.S. Bach op; hierna volgde de cd "Sequentia!" met uitzonderlijke virtuoze caprices van de componisten Joseph dall'Abaco en Alfredo Piatti. Beide cd's kregen uiterst lovende reacties van de internationale pers. Bij zijn laatste CD “Dark Fire” voor het label ‘TRPTK' zocht Joachim samenwerking met diverse instrumentalisten, zoals accordeonist Vincent van Amsterdam, gitarist Izhar Elias, duduk-speler Kadir Sonuk en pianiste Helena Basilova, met als doel Europese muziek te verbinden met muziek uit klein-Azië. Joachim is als hoofdvakdocent cello verbonden aan Codarts in Rotterdam en aan het Conservatorium van Namen (B) en is tevens docent kamermuziek bij de Nederlandse Strijk Kwartet Academie.
20.45 uur Nagerecht
Tijd voor ontspanning
23.00 uur Koffie
24.00 uur Einde
Academiegebouw
Rapenburg 67-73, 2311GJ LEIDEN
De bijeenkomst is ook online te volgen, op 8 oktober vanaf circa 09.00 uur zal er een livestream mogelijkheid zijn, klik hier.
Gratis
Contact details
Do you have questions about our products or services? Contact us!
By phone:
+31 (0) 71-5278666
By mail:
pao@law.leidenuniv.nl